Рейтинг ТОП-20 від видання «Власть денег»: МХП – найбільш екологічно чисте підприємство українського агросектору

24.04.2019

Ділове видання «Власть денег» включило агроіндустріальний холдинг МХП до фірмового рейтингу «ТОП-20 кращих екологічних програм, здійснюваних в Україні вітчизняними та закордонними компаніями». Дослідження визначило кращих виробників у різних секторах економіки. За екологічною чистотою МХП назвали лідером аграрної галузі України.

Експерти журналу аналізували процеси екологічної модернізації виробництва, встановлення екологічно чистого обладнання, освоєння випуску безпечної для довкілля та здоров'я людини продукції. Під час відбору підприємств головним критерієм була наявність як уже реалізованих, так і запланованих екологічних проектів. Враховували не тільки обсяги інвестицій, але й роль інновацій у збереженні здоров'я українців, поліпшенні ситуації в регіонах, посиленні технологічного потенціалу України.

Під час складання рейтингу використовували відомості з різних відкритих джерел, у тому числі офіційну інформацію компаній, повідомлення ЗМІ, думки галузевих експертів.

«ВД» зазначає, що агроіндустріальний холдинг МХП розробив і реалізує на своїх підприємствах низку програм у сфері охорони довкілля, серед яких програма управління в сфері екології; програма впровадження системи екологічного менеджменту; програма зниження викидів парникових газів; план управління пестицидами.

Увагу експертів привернуло ПрАТ «Оріль-Лідер», де створено екологічно орієнтований замкнений цикл виробництва. У грудні 2018 року цю компанію визнали переможцем конкурсу «ЕКОтрансформація-2018» за інноваційний підхід до утилізації відходів за допомогою біогазової установки потужністю 5,5 МВт, у будівництво якої було інвестовано $15 млн. На біогазовій станції здійснюється також очищення стічних вод.

«Це рішення допомагає фабриці не тільки підтримувати високі екологічні стандарти, але й ставати більш енергонезалежною. Керуючись впровадженою екологічною політикою на рівні холдингу, птахофабрика постійно працює над вдосконаленням технологій на всіх етапах виробництва. Стандарти роботи компанії підтверджені сертифікатом ДСТУ ISO 22000:2007 “Системи управління безпечністю харчових продуктів”», – повідомляє видання «Власть денег».

Вручення премії відбулося на бізнес-форумі «ЕКОтрансформація України», який об'єднав більше ніж 50 компаній, представників громадських екологічних рухів і державних структур, відповідальних за реалізацію екологічної політики.

Птахофабрика «Оріль-Лідер», що орієнтується на передовий світовий досвід і стандарти, використовує обладнання провідних виробників. Усі етапи технологічного процесу передбачають застосування сучасних енергоефективних рішень.

МХП — вертикально інтегрований лідер українського аграрного виробництва з європейським акціонерним капіталом і закордонними виробничими активами, що працює в галузях птахівництва, рослинництва, зернопереробки, виробництва комбікормів, м’ясопереробки та тваринництва. МХП — один із найбільших національних платників податків і роботодавців. Понад 30 підприємства холдингу сприяють розвитку 14 регіонів присутності та забезпечують зайнятість більше ніж 28 тисяч осіб. Один із найбільших національних провайдерів проектів у сфері корпоративної соціальної відповідальності. За підсумками 2018 року МХП інвестував у соціальні й інфраструктурні проекти для розвитку громад і територій присутності понад 200 млн грн. Продукцію МХП поставляють на ринки 80 країн світу. Закордонні виробничі активи холдингу представлені підприємствами в Нідерландах, Словенії та Словаччині.

15 травня 2008 року МХП став першою українською аграрною компанією, яка залучила іноземний акціонерний капітал під час IPO на Лондонській фондовій біржі. Акції МХП торгуються під тикером MHPC. Серед партнерів холдингу з реалізації великих інвестиційних проектів — Міжнародна фінансова корпорація (IFC) Групи Світового банку, Європейський інвестиційний банк і провідні європейські інституціональні інвестори.

pdf Рейтинг ТОП-20 укр  Завантажити >