МХП планує придбати Perutnina Ptuj

25.09.2018

МХП планує придбати Perutnina Ptuj

25 вересня 2018 р.                                                                                            Київ, Україна

MHP SE (LSE: MHPC), материнська компанія міжнародної агропромислової компанії-лідера, після повідомлення від Slovenian Competition Protection Agency підтверджує, що Компанія планує придбати Perutnina Ptuj, вертикально інтегровану компанію в Південно-Східній Європі, що добре зарекомендувала себе на ринку.

МХП це вертикально-інтегрована компанія і лідируючий виробник курятини в Україні, яка має потужності з розробки птиці в ЄС (Нідерланди та Словаччина), а також офісом продажів і дистрибуції на Близькому Сході (ОАЕ). МХП реалізує близько 60% м’яса птиці на локальному ринку в Україні і близько 40% продукції експортує в понад 60 країн світу. МХП є одним з найбільш ефективних виробників м'яса птиці в даній індустрії в світі і контролює ризики і якість продукції на кожному етапі виробничого процесу. Даний підхід гарантує відповідність усім стандартам і управління процесами як у відповідності до українського законодавства, так і рекомендацій ЄС. Основою успіху МХП на сьогодні є інтенсивні капітальні інвестиції (за останні 10 років близько 1,750 мільярдів доларів США було інвестовано в проекти «у чистому полі»), сильна і професійна команда, а також інтегрована модель бізнесу.

МХП робить стратегічний крок з розширення діяльності, що принесе Компанії додаткову вартість і посилить її позицію в якості глобального гравця. У свою чергу Perutnina Ptuj отримує стратегічного і довгострокового інвестора. Perutnina Ptuj володіє сильними брендами і значною часткою на ринку продукту з додатковою вартістю, і МХП готова підтримати дані позиції за допомогою інвестицій і подальшого розвитку їх в майбутньому.

Разом з високопрофесійною командою менеджменту МХП має намір поліпшити якість виробничої бази (активів) Perutnina Ptuj, щоб відповідати високим стандартам ЄС. Дане співробітництво принесе пряму вигоду не тільки місцевим фермерам і співробітникам Perutnina Ptuj, але також позитивно вплине на галузь птахівництва в Балканському регіоні в цілому.

Контактна інформація

Анастасія Соботюк

a.sobotyuk@mhp.com.ua

Київ: +380 44 207 99 58

Ганна Горбатюк                                                               Київ: +38 044 207 99 94

g.gorbatyuk@mhp.com.ua

Інформаційна довідка

МХП – провідний виробник курятини в Україні з найбільшою долею на ринку і високою впізнаваністю бренду своїх продуктів. МХП володіє та контролює всі етапи виробництва курятини: від вирощування зернових і олійних культур, виробництва комбікормів до виробництва інкубаційних яєць та вирощування бройлерного поголів’я, переробки, збуту, дистрибуції та продажу м’яса птиці (зокрема через партнерські брендовані точки).

МХП також займає провідну позицію в рослинництві: кукурудзу МХП вирощує для виробництва комбікормів, а інші культури – пшеницю, ріпак тощо – продає третім особам. МХП орендує сільськогосподарські угіддя, які розташовані здебільшого в родючих чорноземних регіонах України.

pdf МХП планує придбати Perutnina Ptuj  Завантажити >