ПрАТ «Оріль-Лідер»

Рік входження до складу МХП: 2001 р.

Комплекс введений в експлуатацію у 1980-1981 рр.

Участь у конкурсах та нагороди підприємства:

2017 р., м. Дніпро – Сертифікат учасника конкурсу ресурсоефективних ініціатив підприємств та науковців Дніпропетровської області.

Конкурс ресурсоефективних ініціатив підприємств та науковців Дніпропетровської області «Зелений імпульс. Green Chamber Award» під гаслом «Ефективність, націлена на розвиток бізнесу з турботою про довкілля» організований Дніпропетровською торгово-промисловою палатою за підтримки обласної влади, Дніпропетровським інвестиційним агентством, Радою ректорів вищих навчальних закладів Дніпропетровської області, Федерацією роботодавців Дніпропетровщини в рамках проекту «Зелена палата. Ініціатива сталого розвитку», що реалізується за підтримки Програми сприяння «зеленій» модернізації української економіки, яка виконується Німецьким товариством міжнародного співробітництва Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням уряду Німеччини.

2018 р., м. Дніпро – Сертифікат учасника конкурсу інноваційної продукції, кращих технічних та сервісних рішень в сфері «зеленої» економіки «Зелений імпульс. Green Chamber Award».

Конкурс інноваційної продукції, кращих технічних та сервісних рішень в сфері «зеленої» економіки «Зелений імпульс. Green Chamber Award» ініційований Дніпропетровською торгово-промисловою палатою за підтримки обласної влади та Ради ректорів ВНЗ Дніпропетровської області в рамках проекту «Зелена палата. Ініціатива сталого розвитку» за підтримки програми сприяння «зеленій» модернізації української економіки, яка реалізується GIZ GmbH за дорученням уряду Німеччини.

2018 р., м. Дніпро – диплом за впровадження кращих енергоефективних та ресурсозберігаючих технологій, що зменшують негативний вплив на оточуюче середовище Дніпропетровської області. «Зелені рішення бізнесу – єднання для сталого розвитку» – програма сприяння «зеленій» модернізації української економіки.

2018 р., м. Дніпро – краще підприємство в області, найбільш екологічне підприємство.

2018 р. – Нагорода за екотрансформацію в номінації «Системний підхід до управління та впровадження більш чистих технологій виробництва».

Операційна діяльність:

3 виробничі лінії:

інкубаторій потужністю 75 млн яєць/рік;

вивід – 81,9%;

інкубовано яєць – 52 млн яєць/рік;

виробничі відділення з вирощування птиці: 24 виробничі дільниці, загальна кількість пташників – 239;

цех забою та переробки курчат-бройлерів: максимальна потужність – 9 500 гол./год.

Види готової продукції ТМ «Наша Ряба» та ТМ «Наша Ряба Апетитна»: м’ясо птиці охолоджене, заморожене, фасоване, нефасоване.

Кількість зон вирощування/бригад/пташників у бригаді – 3/24/239.

Кількість голів в 1 пташнику – пташники різні за площею.

Кількість ліній забою – 1.

Очисні споруди, комплекс з виробництва біогазу потужністю 5,5 МВт.

Показники роботи підприємства за 2018 р.:

Вирощування – 42 928 221 голів.

Забій – 39 828 069 голів.

Виробництво м’яса птиці – 105 658,4 т.

Збереження (вирощування) – 94,61%.

Конверсія корму – 1,775.

Сертифікація підприємства:

·         сертифікат «Система управління безпечністю харчових продуктів» – ДСТУ ISO 22000: 2007 (ISO 22000: 2005), виданий у 2017 р.

Соціальні проекти/програми підприємства:

Пільгові продукція та харчування.

Безкоштовна доставка працівників на роботу/з роботи.

Забезпечення молодих спеціалістів та працівників з інших міст тимчасовим та постійним житлом.

Матеріальна допомога, подарунки працівникам та їхнім дітям з нагоди свят.

Забезпечення путівками до таборів та санаторіїв.

Регулярне преміювання найкращих працівників.

Можливість навчатись для працівників та їхніх дітей за рахунок підприємства у вищих навчальних закладах України.

Програми для працівників «Молодий спеціаліст», «Кадровий резерв».

Протягом 2018 р. на забезпечення працівників було витрачено понад 1 млн грн.

Кількість працівників підприємства станом на 31.12.2018 р.: 1 635.

Середня заробітна плата по підприємству: 10 616,08 грн.

Директор підприємства, контакти:

Волков Руслан Дмитрович

51831, Дніпропетровська обл., Петриківський р-н, с. Єлизаветівка, вул. Хмельницького, 1.

Тел. +38 (056) 790-78-01; +38 (05634) 2-31-61 (62), orel-leader@mhp.com.ua