СТОВ «Старинська птахофабрика»

Рік заснування: 2000 р.

Рік входження до складу МХП: 2002 р.

Операційна діяльність:

У серпні 2002 р. відбулась перша посадка птиці на ремонтну зону №1 в складі МХП. На той час на підприємстві було шість виробничих площадок, які знаходилися в с. Мирне Бориспільського району, кількість працівників складала 300 осіб. Зараз на підприємстві 27 виробничих площадок, які розміщені в трьох районах Київської області в шести населених пунктах, кількість працівників складає 1 500 осіб.

Бориспільський район: с. Мирне, с. Малі Єрківці, с. Старе, с. Сошників.

Баришівський район: с. Веселинівка.

Переяслав-Хмельницький район: с. Єрківці, с. Мазінки.

9 ремонтних дільниць – 98 пташників.

18 продуктивних дільниць – 176 пташників.

Кількість голів в 1 пташнику (ремонтна зона) – 17 500.

Кількість голів в 1 пташнику (продуктивна зона) – 16 000.

Цех виробництва м’ясної продукції (забійний цех), яйцесклад, ветеринарна лабораторія, ремонтна майстерня, будівельна бригада, електроцех, служба КВПіА, ІТ-відділ, газова служба.

Парк автомобільного транспорту:

·         203 автомобілі (з них 13 напівпричепів).

Показники роботи підприємства за 2018 р.:

Вирощування (одночасне) ремонтна зона – 1 200 тис. голів.

Продуктивна зона – 2 200 тис. голів.

Середнє поголів’я курей-несучок – 1 590 тис. голів.

Співвідношення півнів/курей у продуктивній зоні – 8/100.

Продуктивність загалом по підприємству – 166 інкубаційних яєць на 1 курку-несучку.

Збереженість (вирощування) – 96%.

Сертифікація підприємства:

·         Global G.A.P. – інтегрована система управління сільськогосподарським виробництвом, яка охоплює процеси вирощування та утримання птиці від отримання добових курчат до транспортування інкубаційних яєць на ІПС та птиці на забій. Вимоги стандарту ґрунтуються на належній сільськогосподарській практиці (GAP – Good Agricultural Practice), системі аналізу ризиків та критичних точок контролю (система НАССР), охороні навколишнього середовища, здоров’ї та добробуті працівників, благополуччі тварин.

Соціальні проекти/програми підприємства:

Пільгові продукція та харчування: кожен працівник щомісяця отримує 6,5 кг тушки курячої та 60 яєць; працівники отримують знижку на продукцію підприємства – 15%, а також на продукцію МХП – 5%; вартість обіду для працівників – 1 грн.

Безкоштовна доставка працівників на роботу/з роботи.

Забезпечення молодих спеціалістів та працівників тимчасовим та постійним житлом.

До послуг працівників 5 гуртожитків, житловий будинок на 43 квартири та два житлових будинки на 7 квартир.

2018 р. на соціальне забезпечення працівників було витрачено 32 017 128 грн.

У червні 2018 р. футбольна команда Старинської птахофабрики стала переможцем турніру UCAB Football Fest, організатором якого виступала Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу». За перемогу команда Старинської птахофабрики отримала сертифікат на суму 60 000 грн. Ці кошти були перераховані на оплату лікування 11-річного Владислава Левченка.

У вересні 2018 р. Старинська птахофабрика увійшла до престижного клубу «Ross 140», створеного угорською компанією світового рівня Aviagen Kft., яка постачає для потреб птахофабрик добових курчат батьківського поголів’я м’ясного кросу «Ross-308». До цього клубу потрапляють підприємства з усього світу, які досягли показника в 140 курчат від однієї курки-несучки у віці 60 тижнів. Старинську птахофабрику до клубу прийняли з такими результатами: виробнича дільниця продуктивної птиці №5 – 146 курчат; виробнича дільниця продуктивної птиці №16 – 156 курчат.

Кількість працівників підприємства: 1 403 (середньооблікова за рік), 1 556 (штатна).

Середня заробітна плата по підприємству: 10 280 грн.

Сприяння місцевим громадам та розвитку району в 2018 р.:

Податкові відрахування в місцеві і районні бюджети – 39 791 782 грн.

Загальний бюджет КСВ – 2 840 472 грн

Директор підприємства, контакти:

Міщенко Сергій Васильович,

08361, Київська обл., Бориспільський р-н, с. Мирне, вул. Центральна, 1.

Приймальня: 044 389 36 14