3 підприємства МХП отримали звання соціально відповідальних інвесторів на «Селі Року 2019»

04.10.2019
На Церемонії нагородження «Село Року 2019» від «Сільського Ревізора» 3 підприємства «Миронівського хлібопродукту» (МХП) отримали звання соціально відповідального інвестора. Серед них «Перемога Нова» (с. Тубільці), «Зернопродукт МХП» (с. Краснопілка) і «Захід-Агро МХП» (знаходиться поблизу с. Сопошин).

«Перемога Нова» крім інвестування в інфраструктуру села піклується про малозабезпечених, багатодітні сім'ї, воїнів АТО, пенсіонерів. Щомісяця в село приїжджає соціальний магазин від МХП, де селяни можуть придбати м'ясо птиці за ціною 15 грн/кг. Такі соціальні ціни дуже допомагають жителям села. Допомогло підприємство і з вирішенням болючої для села проблеми з дорогою. На ці цілі «Перемога Нова» спрямувала 3,7 млн грн — так було відремонтовано дорожнє покриття в трьох селах: Тубільцях, Хрещатику та Березняках.

Соціально відповідальним інвестором у Краснопілці став «Зернопродукт МХП». Гайсинська філія «Зернопродукту МХП» бере участь у різних новаторських ініціативах, спрямованих на покращення добробуту суспільства та поліпшення навколишнього середовища. Компанія прийшла надовго, тому має активну соціальну позицію. Існують різні соціальні проекти, а саме: прокладення водопроводу, ремонт дитсадка, підключення волоконно-оптичного зв'язку, розгортання доріг у селах, що входять у Краснопільську ОТГ, зимові роботи та вивезення сміття. Також компанія впровадила проект «Лікар для села» не лише для працівників, а й для пайовиків. Коштом підприємства за необхідності виїжджають лікар-кардіолог і лікар-терапевт, які мають обладнання для обстеження та міні-лабораторію.

У с. Сопошин нагороду соціально відповідального інвестора року отримало підприємство «Захід-Агро МХП». Агропідприємство надає допомогу всім 14 сільським радам, в яких орендує землю, за принципом «чим більше землі, тим більше соціальний бюджет». Підприємство виділяє гроші на ремонти школи, дитсадків і розвиток футбольних команд.

Так, у школі с. Сопошин надавали допомогу в 3 мікропроектах, зокрема з утеплення місць загального користування, з будівництва паркану, адже навчальний заклад знаходиться біля траси, із заміни вхідних дверей і склоблоків на сходовій клітці.
Всього на Церемонії нагородження «Село Року 2019» було відзначено 12 соціально відповідальних підприємств, в тому числі 9, які працюють у сфері сільського господарства.