МХП серед лідерів рейтингу «ТОП-20 кращих роботодавців України»

04.10.2019

Агроіндустріальний холдинг МХП, який заснував і очолює відомий український бізнесмен Юрій Косюк, увійшов до рейтингу «ТОП-20 кращих роботодавців України» від всеукраїнського ділового видання «Власть денег».

«Бралися до уваги особливості HR-стратегії та HR-політики компанії. Використовувалися відомості з різних відкритих джерел, у тому числі офіційна інформація компаній, відомості на сайтах з працевлаштування, повідомлення ЗМІ, думки галузевих експертів, відгуки працівників і претендентів на посаду на форумах у соціальних мережах. Формуючи ТОП-20, ми хотіли підкреслити досягнуті позитивні результати, тому представляємо кращих роботодавців України», — зазначили укладачі рейтингу.

Також МХП увійшов у трійку кращих роботодавців за підсумками онлайн-голосування на сайті видання «Деловая столица».

МХП, що об’єднує 28 тисяч співробітників, названий привабливим через конкурентну оплату праці, систему премій і пільг, чудові кар'єрні перспективи, а також інноваційні програми розвитку та широкий соціальний пакет. Холдинг постійно вдосконалює робоче середовище для працівників, поліпшує умови їхньої праці, надає підтримку – найрізноманітніші додаткові переваги та послуги.

«Запорука нашого успіху — у стратегічному капіталі: в МХП завжди на всіх рівнях цінували професіоналізм: від топменеджменту до стажистів і молодих фахівців. Саме останні мають найбільші можливості: коли цілеспрямований і розумний випускник українського вишу робить крок назустріч МХП — МХП робить крок назустріч йому. Крім гарних кар'єрних перспектив, ми пропонуємо своїм співробітникам усі гарантії, які дозволяють їм приділити свої сили роботі та професійній самореалізації. Для тих, хто готовий працювати і ставати кращим фахівцем не тільки в Україні, але й у світі, чиї професійні амбіції надзвичайно високі, у нашій компанії обов'язково знайдеться гідне місце, великі перспективи та відповідна винагорода», — наводить видання «Деловая столица» слова Юрія Косюка про його бачення HR-стратегії холдингу.

МХП — інноваційний лідер аграрного сектору, тому робить ставку на розвиток молодих фахівців, які бачать своє майбутнє в агробізнесі. Кожен, хто одержав спеціальність від агронома і механіка до ветеринара і технолога, від економіста і бухгалтера до інженера з автоматизованих систем управління виробництвом і енергетика, може реалізувати себе й одержати безцінний досвід, ставши частиною команди МХП. Холдинг здійснює серйозні інвестиції у створення екосистеми для розвитку співробітників.

«Історія МХП — це історія успішних кар'єр наших співробітників: від робітників і менеджерів нижньої ланки до керівників відділів, департаментів і навіть цілих напрямків. Понад 90% топменеджменту компанії досягли своїх професійних висот, піднявшись по кар'єрних сходинках у холдингу. Для успіху нашого бізнесу важливі інвестиції в підготовку та професійне зростання персоналу», — розповіла про інноваційну екосистему розвитку співробітників Ксенія Прожогіна, директор департаменту управління персоналом і комунікацій агроіндустріального холдингу МХП.

Компанія приділяє велику увагу працевлаштуванню студентів і випускників профтехучилищ. Ще під час навчання фахівці МХП знайомлять їх із корпоративною культурою та технологічними можливостями, організовують практичні заняття. З кожним молодим фахівцем протягом 3 місяців працює досвідчений наставник. Початок роботи в холдингу — продовження спеціальної програми «МХП СТАРТ», покликаної популяризувати та підвищувати престижність роботи в агробізнесі, що є найбільш динамічним сектором української економіки та відкриває безмежні можливості для професіоналів.

Розвитку співробітників і корпоративної культури сприяють унікальний проєкт прокачування перспективних стартапів MHP accelerator, а також програма «Банк ідей та інновацій», що стимулює співробітників пропонувати інновації та нестандартні бізнес-ідеї.

Ще один унікальний для українського корпоративного сектору проєкт, реалізований у МХП, — Менеджерська програма. Вона націлена на розвиток та навчання лідерів і керівників із залученням провідної світової бізнес-школи INSEAD і міжнародних грандів McКinsey, академії Ernst & Young, Deloitte, Бостонського університету. Кожний учасник цієї програми підвищує свою професійну капіталізацію та розвиває необхідні компетенції, а також належить до кадрового резерву для топових позицій у холдингу.