Голова правління МХП анонсував створення групи компаній для трансформації бізнесу: важливі кадрові зміни в організаційній структурі холдингу

21.11.2019

Голова правління агроіндустріального холдингу МХП Юрій Косюк анонсував створення групи компаній для трансформації бізнесу. Коментуючи плани та компетенції нового напрямку, він акцентував увагу на тому, що основним завданням буде трансформація бізнесу за різними напрямками завдяки залученню стартапів і впровадженню цифрових технологій. Однією з перших компаній, яка розпочне трансформацію бізнесу МХП, стане MHP Digital.

«Зараз бізнес у сфері АПК дуже сучасний, а МХП – один із найбільш інноваційних холдингів в Україні. За рівнем застосування новітніх технологій ми не тільки серед лідерів в Україні – ми значно випереджаємо багато європейських компаній. Майбутнє – за диджиталізацією, новими цифровими рішеннями та штучним інтелектом», – заявив голова правління МХП.

Масштабний і амбітний проєкт створення окремої структури для трансформації бізнесу вимагає продуманих, виважених рішень у сфері призначень на ключові позиції. Компанія МХП повідомляє про такі кадрові призначення.

Із січня 2020 року Ксенія Прожогіна, яка з 2013 року по теперішній час обіймає посаду директора департаменту управління персоналом і комунікацій агрохолдингу МХП, переходить у нову групу компаній з трансформації бізнесу. Нагадаємо, Ксенія має 15-річний досвід роботи на керівних посадах у великих міжнародних компаніях – операторах ринку FMCG і агросектору. Відома в бізнес-співтоваристві як ініціатор та ідейний натхненник низки масштабних новаторських проєктів, завдяки яким МХП отримував перемоги в національних рейтингах найінноваційніших компаній і компаній, що є кращими роботодавцями України.
Посаду віцепрезидента з організаційної ефективності й управління персоналом компанії МХП отримає Андрій Булах, який з 2014 року є керівним партнером компанії «Делойт» в Україні. Андрій має понад 20 років досвіду в сфері аудиту та консалтингу міжнародних і локальних компаній більшості галузей економіки.

Юрій Косюк так прокоментував зміни в управлінському складі холдингу:
«Сфера диджиталізації бізнесу, роботи зі стартапами знайома Прожогіній, вона має весь необхідний досвід. Саме тому дане призначення вважаю більш ніж логічним. Чи вірю я в те, що сил і мотивації у Ксенії вистачить? Безперечно, так! Андрій Булах – дуже гідна кандидатура на пост віцепрезидента з організаційної ефективності й управління персоналом. Радий, що він прийняв пропозицію та незабаром стане частиною команди МХП. Певен, у довіреній йому сфері він примножить уже зроблене завдяки ефективним рішенням і діям».

Ксенія Прожогіна повідомила про свій перехід у новостворену структуру таке:
«Аналізуючи бізнес-модель компанії, ми зрозуміли, що трансформувати бізнес, продукти і процеси, перебуваючи всередині, – важко та малоефективно. Тоді виникло рішення –  сформувати трансформаційну команду, створивши нову структуру. Перед цим колективом стоятимуть нові, вельми амбітні завдання: починаючи від повної трансформації клієнтського сервісу, диджиталізації роботи з різними споживачами, створення нової бізнес-моделі франчайзингового напрямку та напрямку дистрибуції, закінчуючи повною трансформацією бізнес-моделі холдингу. У групі з трансформації бізнесу передбачено кілька різних компаній, які будуть тестувати гіпотези, нові продукти та процеси для одержання в підсумку найкращого кейса та найбільш ефективної бізнес-моделі. Ми віримо, що майбутнє за молодими талантами, стартапами й інноваціями, які допоможуть вирішити класичні бізнес-завдання, застосовуючи новаторські ідеї, нестандартні підходи та головне – маючи свіжий погляд на ті чи інші проблематики. Згодом цілком можливо виникнення абсолютно нової компанії, що працює за моделлю венчурного фонду, і поява на ринку такого гравця, як MHP ventures. Пишаюся, що матиму можливість зробити свій внесок у створення та розвиток нового напрямку, стояти біля його джерел».

Андрій Булах розповів про свою нову роль:
«Очолюючи «Делойт» в Україні – локальний офіс найбільшої в світі компанії з надання професійних послуг, я мав можливість допомагати підприємствам на українському ринку трансформуватися й адаптувати свої операційні бізнес-моделі до нових викликів. Зараз я відчуваю в собі сили і прагнення використати накопичений досвід для досягнення амбітних трансформаційних цілей МХП. Корпоративна культура, цінності та модель компетенцій, питання підвищення ефективності та продуктивності роботи працівників і організації, нові формати навчання, рух до більш плоских, гнучких і адаптивних моделей управління персоналом, мотивація та залучення, у тому числі покоління Z, інтеграція наявних і нових закордонних підприємств – це лише невеликий перелік питань, якими я займатимуся на новій позиції. Я радий довірі, яку мені виявили, та з наснагою готовий розпочати втілення амбітних планів у життя».