МХП продовжує нарощувати обсяги інвестицій у підтримку малого бізнесу в сільській місцевості

18.09.2019

Агроіндустріальний холдинг МХП, дотримуючись у своїй діяльності стратегії соціально відповідального бізнесу, у різних регіонах країни здійснює системну підтримку проектів, запропонованих представниками малого бізнесу. Динаміку збільшення інвестиційних програм наочно демонструє зростання проекту «Село. Кроки до розвитку», який було започатковано 2016 року.

За чотири роки існування ця амбіційна програма, спрямована на розвиток і підтримку малого бізнесу в сільській місцевості, значно розширилася. Як у плані географії, так й фінансово. Нагадаємо, починалося все з трьох районів Черкаської області та грантового бюджету в розмірі 400 тисяч гривень. Тоді було всього десять переможців, які отримали гроші на реалізацію своїх інноваційних проектів. Сьогодні число грантерів виросло в десять разів. Відтак, 100 переможців цього року розділять між собою загальний бюджет проекту «Село. Кроки до розвитку» 2019 – 5 мільйонів гривень. Кількість поданих бізнес-планів перевищила 300. Окрім комерційної та соціальної складової пріоритет був у тих учасників, які раніше не отримували гранти в цьому конкурсі і живуть або реалізовують свій бізнес-проект в селах, яких присутні підприємства групи МХП.

У поточному році конкурс бізнес-планів проходив на території вісьмох областей України: Черкаської, Вінницької, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Тернопільської, Хмельницької, Київської та Львівської.

«За 4 роки ми підтримали близько 250 перспективних бізнес-ідей. Було дуже складно вибирати, тому що кількість поданих бізнес-планів більше 300, а переможців всього 100. Тому було визначено критерії при оцінці бізнес-проектів: крім комерційної та соціальної складової пріоритет був у тих учасників, які раніше не отримували гранти в цьому конкурсі і живуть або реалізовують свій бізнес-проект в селах, яких присутні підприємства групи МХП. Особисто для мене важливим фактором при відборі кращих ідей була зацікавленість, закоханість у свою справу учасників проекту, коли ти бачиш, що людина буде реалізовувати задумане не залежно отримає він грант чи ні і буде шукати інші ресурси і можливості для втілення своєї мрії», - говорить Світлана Мигаль, керівник проекту «Село. Кроки до розвитку», менеджер з соціальної та корпоративної відповідальності МХП.

В цьому році до 3 постійних партнерів, які допомагають реалізовувати проект в регіонах, долучились ще 3 громадські організації. Їх силами було проведено понад півсотні тренінгів і семінарів, які в цілому відвідали більш як 1000 учасників.

Протягом усієї історії свого існування агрохолдинг МХП розробляє та системно реалізує програми підтримки малого бізнесу, інфраструктурних, гуманітарних і соціальних проектів в українських селах та інших населених пунктах. Це відмінний приклад для інших компаній, як поліпшити добробут жителів сільської місцевості.

Контактна особа:

Світлана Мигаль  s.mygal@mhp.com.ua

Інформаційна довідка:

МХП — інноваційна компанія, яка стрімко розвивається, сприяє розвитку сільської місцевості та національної економіки України. Це вертикально інтегрований холдинг, який є одним з найкращих працедавців в агропромисловому комплексі України. Робочі місця для близько 28 тис. різних спеціалістів створені більш ніж 30 підприємствами Групи в 14 областях країни. МХП є провідним виробником курятини з найбільшою долею на ринку і високою впізнаваністю брендів своїх продуктів: «Наша Ряба», «Qualiko», «Легко!», «Бащинський», «Ukrainian Chicken». Земельний банк компанії сягає 370 тис. га, а продукцію реалізують у більше ніж 60 країнах світу. У Нідерландах та Словаччині діють переробні заводи холдингу.

Корпоративна соціальна відповідальність МХП охоплює декілька напрямів: сприяння розвитку сільських громад, досягнення продовольчої безпеки, охорона довкілля. Задля розвитку громад холдинг щороку долучається до соціальних ініціатив та сприяє розвитку інфраструктури в регіонах своєї присутності. Для досягнення продовольчої безпеки МХП дбає про високу якість і безпечність продукції та впроваджує інноваційні технології і процеси.