Офіційна позиція агроіндустріального холдингу МХП («Миронівський хлібопродукт») у зв'язку з оприлюдненням неправдивої інформації на сайті онлайн видання «Аргументум»

26.11.2019

Звертаємо увагу, що розміщений на сайті матеріал «Косюк пустил на колбасу зараженную сальмонеллой курятину» за адресою http://www.argumentum.info/2019/11/kosuk.html не відповідає дійсності, та видає неправдиву інформацію за дійсний факт.

Це підтверджує не лише посилання на анонімне джерело, але й очевидно суперечливі факти у самій статті.
У першу чергу хочемо повідомити, що Королівство Саудівська Аравія не здійснювало повернення продукції МХП з названих у матеріалі причин. Таким чином, наведені у публікації твердження про можливість використання такого м’яса на внутрішньому українському ринку — не має за собою жодних обґрунтувань.

Також звертаємо вашу увагу на той факт, що виробництво та системи контрою якості і біобезпеки на підприємствах МХП проходять регулярні інспекції з боку представників країн-імпортерів. І жодна із цих інспекцій не виявила будь-яких факторів ризику на підприємствах Групи. МХП як український експортер курятини №1, має одну із найбільш прогресивних систем контролю якості та біобезпеки, яка включає понад дві тисячі параметрів щоденного контролю всього виробничого ланцюга та кінцевої продукції.
Холдинг надзвичайно дорожить своєю репутацією надійного виробника безпечної продукції, тому наведені у вашій публікації факти виглядають просто некомпетентними: маючи об’єми реалізації на суму понад півтора мільярда доларів на рік, експорт продукції до 80 країн світу, МХП не став би ризикувати своєю репутацією заради якоїсь мізерної вигоди з операцій, описаних у матеріалі.

Крім того, Держпродспоживслужба надала своє спростування щодо поставок в Саудівську Аравії курятини заражену бактерією сальмонели: https://www.unn.com.ua/uk/exclusive/1837941-derzhprodspozhivsluzhba-sprostuvala-postavku-v-saudivsku-araviyu-nebezpechnoyi-kuryatini

Загальна тональність публікації демонструє ознаки відвертої брехні, направленої на зіпсування ділової репутації ПрАТ «МХП» та голови правління ПрАТ «МХП» Юрія Косюка. Редакція «Аргументум» з порушенням чинного законодавства розмістила матеріал, не уточнивши позицію компанії, про яку пише.  Дані матеріали порушують норми Цивільного кодексу України щодо недоторканності ділової репутації ПрАТ «МХП» (ч.1 ст.94), поширення недостовірної інформації, а також Закону України «Про інформацію» в контексті порушення прав та інтересів ПрАТ «МХП» (п.2 ч.1 ст.5).

У зв’язку з можливими негативними наслідками публікації онлайн-виданням «Аргументум» неправдивої інформації, компанія надіслала офіційну позицію в редакцію з проханням зняття матеріалу та його офіційного спростування.