Продукція бренда МХП «Наша Ряба» отримала найвищу оцінку якості за результатами незалежної споживчої експертизи

06.11.2019

За результатами дослідження Центру незалежних споживчих експертиз «ТЕСТ» курятина бренда «Наша Ряба» виробництва агроіндустріального холдингу МХП отримала найвищі оцінки за всіма ключовими параметрами якості.

«За результатами порівняльного тестування загальна оцінка «відмінно» у марки Наша Ряба», — сказано у підсумковому звіті Центру незалежних споживчих експертиз «ТЕСТ».

Найвищу оцінку якості з усіх досліджених зразків марок курячого м'яса, популярних серед українських споживачів, отримала лише продукція холдингу МХП.

«При порівняльному тестуванні продукцію перевірили за різними показниками, насамперед, для визначення її безпечності. Також оцінили, наскільки правильно розроблене м'ясо, його товарний вигляд. З урахуванням результатів перевірки у лабораторії, органолептичної оцінки, а також зауважень щодо маркування та пакування, були виставлені загальні оцінки», — розповіли автори експертизи зразків фасованого курячого філе популярних серед українців брендів.

За результатами дослідження Центру незалежних споживчих експертиз «ТЕСТ» м'ясо курки бренда «Наша Ряба» відповідає найвищим вимогам безпечної та якісної упаковки. Результати тестів показали найкращі органолептичні якості продукції МХП, а також відповідність мікробіологічним параметрам і вимогам стандартів харчової безпеки.

«Ми дуже раді такій високій оцінці якості ТМ «Наша Ряба», проте не здивовані результатом, адже продукція найбільшого українського виробника й експортера курятини, яка представлена ​​на ринках 80 країн світу, відповідає найвищим міжнародним стандартам якості. Холдинг МХП постійно інвестує у новітні технології та розвиток системи наскрізного контролю якості на всіх етапах виробництва, яку забезпечує вертикальна інтеграція МХП. На  виробництві щодня проводять понад дві тисячі тестів,  більш як 600 фахівців холдингу залучені до контролю якості на всіх етапах — від вирощування кормів і визначення чистоти води до готової продукції. «Наша Ряба» — флагманський український бренд, який здійснює інвестиції у виробництво якісних продуктів харчування, щоб покоління українців росли здоровими та щасливими», — прокоментувала результати незалежної споживчої експертизи Марина Сергієнко, директор департаменту маркетингу МХП.

Це вже друга висока оцінка продукції агрохолдингу МХП від Центру незалежних споживчих експертиз «ТЕСТ»: минулого року сосиски з сиром ТМ «Бащинський» були названі одними з найкращих на українському ринку за смаковими якостями та відповідністю стандартам.

Інформаційна довідка

МХП — провідна міжнародна агропромислова група, яку заснував і очолює відомий український бізнесмен Юрій Косюк, що контролює 66% акцій холдингу. Інші 34% належать міжнародним інвесторам після IPO компанії на Лондонській фондовій біржі в 2008 році.

Бізнес Групи, яка займає лідируючі позиції в галузях птахівництва, м’ясопереробки, тваринництва, рослинництва, переробки зерна й виробництва кормів, представлений виробничими та логістичними активами в Україні, а також на Балканах, у Нідерландах і Словаччині, в ОАЕ діє дистрибуційний офіс. В Україні компанія обробляє один із найбільших земельних банків площею приблизно 370 тис. га.

Вертикальна інтеграція всього виробничого циклу дозволяє продуктам популярних впізнаваних брендів Групи «Наша Ряба», «Qualiko», «Легко!», «Бащинський», «Ukrainian Chicken» відповідати найвищим міжнародним стандартам якості та біобезпеки FSSC 22000, ISO 22000 і BRC Food.

Масштабні інвестиції, інноваційна система корпоративного управління та високоефективна бізнес-модель дозволили холдингу за десятиліття потроїти сукупні потужності з виробництва м'яса курки до більш ніж 600 тис. тонн за підсумками 2018 року, а запуск другої черги Вінницького птахокомплексу додатково збільшить обсяг виробленого МХП курячого м'яса на 260 тис. тонн. Це зміцнить лідерські позиції МХП на внутрішньому та зовнішніх ринках, де продукція компанії представлена більш ніж у 80 країнах світу.

У 2018 році МХП інвестував понад 200 мільйонів гривень у соціальні й інфраструктурні проєкти для розвитку громад у локаціях присутності підприємств холдингу, деякі з них входять до переліку ста найбільших платників податків України. МХП — один із найбільших національних роботодавців: 30 підприємств Групи в 14 регіонах країни забезпечують робочими місцями близько 28 тис. співробітників.

МХП — драйвер і спонсор модернізації сільського господарства в Україні, який сприяє акселерації та промисловому запуску стартапів у сільському господарстві, допомагає появі нових сучасних технологічних підприємств і робочих місць.

Серед партнерів МХП з реалізації його масштабних інвестиційних проєктів — Міжнародна фінансова корпорація (IFC) Групи Світового банку, Європейський інвестиційний банк, Європейський банк реконструкції та розвитку, міжнародний інвестиційний банк ING і багато інших провідних міжнародних та європейських інституціональних інвесторів.